Unes 1.500 persones han assistit aquest matí a Palau d'Anglesola al funeral de Ramon Espinet, un dels quatre bombers lleidatans morts dimarts passat dia 21 en l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta).

Davant la previsió que fossin molts els veïns i amics del difunt que acudissin al funeral, la cerimònia religiosa s'ha oficiat al poliesportiu municipal, on s'ha habilitat un altar i s'han col·locat cadires.

Encara que es tractava d'una cerimònia íntima, han acudit al funeral a títol personal una trentena d'autoritats, entre elles la consellera de Justícia, Montserrat Tura; la diputada lleidatana Teresa Cunillera; el delegat de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo; l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, i l'alcaldessa del Palau d'Anglesola, Carme Tàpies.

De la mateixa manera que va succeir ahir a Almatret (Segrià) en el funeral d'un altre dels morts, David Duaigües, set companys de la víctima han portat el seu fèretre fins a l'altar improvisat a l'interior del pavelló.

Un gran camió grua amb un crespó negre ha transportat totes les corones i rams de flors que bombers de tot Catalunya han fet arribar fins a la localitat.

Una vegada dins, sobre el taüt d'Espinet, els seus companys han deixat un casc i unes botes.

S'ha tractat d'un funeral molt emotiu, en què han parlat la germana d'Espinet, companys del parc de Mollerussa (Pla d'Urgell), on la víctima estava destinat, una companya d'escola, diversos amics i fins i tot l'alcaldessa de la localitat, que també era amiga de la infància del difunt.

Tots ells han alabat el caràcter afable i extremadament positiu d'Espinet, la seva predisposició a ajudar de forma altruista i la seva preocupació com a pare.

Ramon Espinet, de 47 anys, deixa dona i un fill de 15 mesos i tenia intenció d'abandonar aviat el grup d'elit GRAF dels bombers, especialitzat en incendis forestals.