El Ple monogràfic sobre finançament ha començat aquest divendres amb una declaració del Parlament de condol per la mort de quatre bombers en l'incendi forestal del Ports. La cambra catalana ha donat el condol a les famílies de les quatre víctimes, al mateix temps que ha volgut retre un 'homenatge solemne' als cossos de Bombers. El Ple monogràfic s'havia de celebrar inicialment dimecres i dijous, però va ser ajornat a causa de la tragèdia de l'incendi d'Horta de Sant Joan. Aquest divendres, els 135 diputats han fet un minut de silenci en record dels quatre bombers que dimarts van perdre la vida.

La declaració, que ha estat llegida pel president del Parlament, Ernest Benach, fa arribar el condol a les famílies dels quatre bombers del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF), David Duaigües, Jordi More, Ramon Espinet i Jaume Arpa. 'El Parlament vol expressar-los la solidaritat i el suport en aquests moments difícils', diu la declaració, al mateix temps que es desitja una 'ràpida recuperació' als bombers ferits que es mantenen hospitalitzats.

La cambra considera que la tragèdia de dimarts passat 'ha tornat a fer evident el sacrifici personal i col•lectiu dels bombers a l'hora de garantir la seguretat i la vida de les persones'. Per això, el Parlament ha fet un 'homenatge solemne' als cossos de Bombers i ha agraït 'la professionalitat de totes les persones que els integren'.

Després de la lectura de la declaració, els 135 diputats de la cambra s'han posat drets i han fet un minut de silenci.

(Seguirà: