El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha rebaixat a fase d'alerta el Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (Infocat) després que el foc d'Horta de Sant Joan hagi entrat en fase de control, encara que recomana extremar la vigilància a 36 comarques.

Segons que ha informat el CECAT, la recomanació d'extremar la vigilància en activar-se el nivell 2 del Pla Alfa s'estén a les comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès, Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

També es recomana aquesta vigilància a les comarques de la Garrotxa, Berguedà, Osona, Pla de l'Estany i Pla d'Urgell.

El risc potencial d'incendi forestal continua sent "molt alt", pel que queda activat el nivell 3 del Pla Alfa, a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia- Pradell, les muntanyes de Prades-Bosc de Poblet, la Serra de Montsant, les Gavarres, el massís de Cadiretes i els Ports de Tortosa-Beseit.

L'activació del nivell 3 en aquests massissos forestals implica la restricció d'accés a totes aquelles persones que no tinguin una relació de veïnatge amb la zona.