403.680 euros. És el pressupost bàsic de licitació de l'inflable per reciclar saltant que, segons càlculs de la Generalitat, podrien visitar prop de 500 escoles catalanes en els pròxims dos anys. Les empreses interessades en la dinamització d'aquesta activitat lúdica poden presentar les seves ofertes fins al setembre per un valor estimat del contracte de 696.000 euros sense IVA.

L'inflable per reciclar saltant, impulsat per l'Agència de Residus de Catalunya, pretén ensenyar als nens d'entre 3 i 12 anys els conceptes bàsics de la recollida selectiva d'una manera divertida. L'equipament és un gran espai de joc que funciona com a recurs lúdic i que vol transmetre als nens com es realitza la separació, en origen, dels residus.

L'activitat didàctica es proposa aconseguir que un grup d'alumnes jugui en aquest espai mòbil posant-hi uns coixins- amb dibuixos de residus- al lloc que correspondria a fi de donar-los el tractament més adequat. L'inflable reprodueix els diferents contenidors: el blau- paper i cartró-, el groc- d'envasos lleugers-, el verd -vidre-, i el gris -fracció resta-, i el marró- matèria orgànica. En una de les cantonades, també hi ha la deixalleria. L'objectiu de l'activitat és conscienciar i promoure la reducció de residus que es produeixen. En els últims anys aquesta eina lúdica ha recorregut diferents municipis catalans. Ara es portarà a les escoles.

Múltiples activitats

Aquesta no és l'única activitat que duu a terme l'Agència de Residus de Catalunya per educar ambientalment la ciutadania. També organitza l'exposició itinerant "Dóna la volta als residus", on cinc elements il·lustratius ensenyen el procés de transformació de les cinc fraccions de recollida selectiva. A més, inclou un joc interactiu que parla d'actituds que fomenten la prevenció. Una altra campanya que ha engegat l'Agència de Residus de Catalunya és l'exposició "Orgànica", on es vol conscienciar la població de la necessitat de separar correctament aquest residu.