Les primeres 24 hores d''operació tornada' de les vacances d'estiu en el darrer cap de setmana d'agost han estat tranquil·les. Així ho ha explicat la coordinadora del Centre d'Informació Viària de Catalunya, Imma Selva, que només ha destacat una retenció de set quilòmetres a la frontera amb França en sentit nord. El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que el gruix de l'operació tornada es concentri entre el migdia i la mitjanit del diumenge, quan està prevista la tornada de 250.000 vehicles. De totes maneres, Selva ha remarcat que no es tracta d'una xifra 'important' i ha explicat que si el retorn es duu a terme de manera esglaonada, tal com està previst, probablement no comportarà retencions.

Malgrat la previsió d'un retorn dispers i esglaonat del gruix de vehicles, Trànsit activarà a partir del diumenge a la tarda un dispositiu de mesures especials. Segons ha explicat Selva, es posaran en funcionament carrils addicionals a l'AP-7, des de Sant Celoni (Vallès Oriental) a La Roca del Vallès (Vallès Oriental) i en sentit sud, des de Vilafranca del Penedès fins a Martorell (Vallès Occidental).

També s'habilitaran carrils addicionals a la C-32, entre Castelldefels (Baix Llobregat) fins a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), i des d'Arenys de Mar (Maresme) fins a Montgat (Maresme). Aquestes mesures, ha dit Selva, 'permetran que qualsevol congestió sigui mes fàcil de resoldre'.

A més, 1.100 Mossos d'Esquadra, dos helicòpters, un avió i catorze equips de senyalització vetllaran per la seguretat dels automobilistes i realitzaran 800 controls de trànsit, alcoholèmia, drogues, casc, cinturó i velocitat.

L'operació tornada ha començat a les tres de la tarda d'aquest divendres i finalitzarà a les dotze de la nit de diumenge.

Els accidents mortals han disminuït un 33,3% aquest estiu, mentre que el número de morts ha baixat un 22,2% durant el mateix període.