El comitè executiu de CDC suspendrà temporalment de militància dilluns que ve els dos exalts càrrecs dels governs de Jordi Pujol, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, que són a la presó per la seva suposada vinculació amb una trama de corrupció urbanística. Ho va anunciar Oriol Pujol, que va precisar que ho va fer "a petició" dels encausats.

El portaveu del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, va ser l'encarregat d'informar ahir en roda de premsa de la decisió que ha pres CDC després que el jutge Baltasar Garzón decretés divendres a la nit la presó per a l'exconseller d'Economia Macià Alavedra, i l'exsecretari general de Presidència, Lluís Prenafeta.

Fins ara, CDC s'havia oposat a prendre cap mesura respecte a la militància d'aquests exalts càrrecs fins a conèixer la decisió del jutge Garzón i s'havia limitat a esperar que fossin Alavedra i Prenafeta els que presentessin per iniciativa pròpia la seva baixa per evitar qualsevol perjudici per al partit.

Oriol Pujol va assegurar que la condició de militants dels imputats "dificulta" i atorga un "excessiu grau de notorietat" al cas, per la qual cosa CDC creu que "la seva innocència serà millor defensada i demostrada" fora del partit.

El dirigent convergent va subratllar que, malgrat que "alguns pretenguin involucrar" el partit, CiU "no forma part d'aquesta suposada trama política" perquè les suposades irregularitats en les quals haurien incorregut Alavedra i Prenafeta pertanyen a l'"àmbit de la seva vida privada".

En aquest sentit, va recordar que Macià Alavedra i Lluís Prenafeta fa 12 i 19 anys, respectivament, que no tenen cap responsabilitat política. A continuació, Pujol va reclamar explicacions al PSC perquè aclareixi "la implicació" dels socialistes implicats en la trama de corrupció urbanística destapada per l'Audiència Nacional, en entendre que la detenció de l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC), "permet pensar que es pugui anar més enllà". El portaveu de CDC també va considerar que les imatges que es van poder veure dels exdirigents emmanillats van ser "desproporcionades" i van suposar una "vexació pública i un escarni innecessari".

D'altra banda, Oriol Pujol va demanar "celeritat i eficàcia" a la Justícia en la resolució del cas.

Jordi Pujol, consternat

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol assisteix "consternat" a l'empresonament de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, dos dels seus més estrets col·laboradors durant una gran part del seu llarg mandat al capdavant de la Generalitat.

El seu fill i per portaveu de CDC, Oriol Pujol Ferrusola, va revelar ahir que l'expresident "arrossega un punt de tristesa" i "no s'ha pres gaire bé" les informacions sobre la trama de presumpta corrupció urbanística en diversos municipis catalans que impliquen directament Alavedra i Prenafeta, entre d'altres. Oriol Pujol va assegurar que el seu pare està especialment dolgut per l'"estimació i afecte" que professava a Alavedra i Prenafeta.