El Palau Robert de Barcelona acull des d'avui una exposició de la Comissió Europea sobre canvi climàtic, que es podrà visitar fins al pròxim 13 de novembre, amb la cimera de Copenhaguen (Dinamarca) a l'horitzó, que el desembre reunirà a la comunitat internacional amb l'objectiu d'aconseguir compromisos de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

La mostra, que té 17 panells explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la Unió Europea en la lluita contra el canvi climàtic i assenyala contribucions que cada ciutadà pot fer en la mateixa línia.

La mostra, que es va inaugurar el setembre a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) i després es va desplaçar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s'instal·la al Palau Robert amb motiu del començament de l'última sessió negociadora prèvia a la reunió de Dinamarca, que se celebra aquesta setmana a la capital catalana.

L'exposició, que s'exhibeix simultàniament a diverses ciutats europees, ha estat elaborada per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, i està traduïda a més de 20 idiomes, entre els quals hi ha el català.

La UE va assumir un paper de lideratge davant de la cita de Copenhaguen, i pretén aconseguir el compromís de reduir un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle respecte a 1990, reduir un altre 20% el consum energètic, i augmentar el percentatge que prové de fonts renovables fins a un tercer 20% del total. La cita pretén així un 20-20-20 per a l'any 2020.