El portaveu de CiU a Girona, Carles Puigdemont, ha demanat a l'equip de govern que aclareixi l'import de les obres i les liquidacions que es van fer a les societats de Luis Garcia Sáez, exdiputat del PSC que ha estat detingut en el marc de l'operació Pretòria. Les adjudicacions fan referència a projectes d'entre 1995 i 1999 entre els quals es troben el pavelló de Vila-roja, el Museu del Cinema i el polígon de Domeny. La suma podria superar els tres milions d'euros i ja va ser investigada el 1999 per una presumpta estafa a d'altres empreses.

El líder nacionalista s'ha mostrat preocupat pels vincles entre Luis García, conegut com a Luigi i l'Ajuntament de Girona i ha demanat esvair qualsevol ombra de dubte. Per aquest motiu, va presentar divendres una petició perquè la secretaria de l'Ajuntament aclareixi tots els procediments que es van seguir en els anys noranta.

Les obres que li van ser adjudicades no van estar exemptes de polèmica. Va ser el cas del pavelló de Vila-roja. L'Ajuntament va quedar-se sense pressupost el 1997 per fer aquest equipament, valorat en més de 100 milions de les antigues pessetes.

Per tal de buscar finançament es va dirigir a la Generalitat que, a través de la Secretaria General de l'Esport, va acordar concedir una subvenció de 30 milions de pessetes. Aquest ajut econòmic, però, no es va poder fer efectiu fins a l'any següent. Davant aquest impàs, l'Ajuntament de Girona va decidir tirar endavant la segona fase avançant aquests diners. Al final del procés, el pavelló va passar de costar 100 milions de pessetes a tenir un sobrecost de 80 milions de pessetes addicionals i el pressupost final va ser de 180 milions de pessetes. La suma final per a AGT va ser de més d'un milió d'euros.

Un milió i mig, a Domeny

A més, l'empresa de l'exdiputat socialista, Luis García Sáez, AGT, Construcciones y Obras s.a., va rebre per part de l'Ajuntament de Girona l'adjudicació de les obres d'urbanització del polígon industrial del sector Domeny I. L'adjudicació es va realitzar l'any 1996 i la constructora de l'exdiputat socialista acusat d'estafa, va realitzar els treballs conjuntament amb l'empresa Peninsular de Asfaltos y Construcciones s.a. amb qui van formar una unió temporal. L'adjudicació de l'Ajuntament es va fer per valor de 234.666.400 de pessetes i posteriorment, el febrer de 1998, va tornar a rebre un altre encàrrec de 28.297.088 de pessetes per executar les obres complementàries del projecte del polígon. En total, l'adjudicació va pujar a 262.963.488 de pessetes, més d'un milió i mig d'euros més.

Aquesta informació està recollida al document que l'equip de govern socialista va fer arribar als portaveus de CiU i ERC, Zoila Riera i Santi Niell, que també havien entrat al registre municipal una pregunta sol·licitant informació sobre quines obres havia executat AGT a la ciutat de Girona. L'adjudicació dels treballs d'urbanització del polígon industrial de Domeny I es va produir el 23 de juliol de 1996 per part del ple de l'Ajuntament i va comptar amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

L'empresa va fer més obres importants a Girona. Per exemple, va assumir les obres de les diferents fases del Museu del Cinema i la rehabilitació de l'edifici de les Aigües com a seu de la Fundació Tomàs Mallol.

En el seu moment, el llavors alcalde de Girona, Joaquim Nadal (PSC), va afirmar que desconeixia que l'exdiputat socialista García Sáez tingués cap relació amb la constructora AGT.