Més d'una quinzena d'activistes de Greenpeace han desplegat aquest matí una pancarta de 600 metres quadrats en les grues de la Sagrada Família de Barcelona amb el missatge 'World leaders make the climate call' (Líders mundials preneu la decisió de salvar el clima), amb motiu del començament de la cimera de les Nacions Unides sobre el clima.

Els activistes també han despenjat dues pancartes més en les grues laterals de la Sagrada Família en què es poden llegir 'Save the climate-Salveu el clima'.

La responsable de la campanya Canvi Climàtic i Energia, Raquel Montón, ha assegurat que el que fa falta per salvar el clima és la "voluntat política" dels líders mundials, en comptes d'"intentar tancar les negociacions amb un tracte de mínims". "Zapatero ha d'acabar amb el doble joc mantingut fins ara: diu una cosa i fa el contrari", ha afegit.

Aquesta protesta forma part d'una campanya l'objectiu de la qual és aconseguir que el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, defensi a Copenhaguen un acord ambiciós, just i vinculant per salvar el clima.