Un grup d'ecologistes disfressats de marcians verds i vestits amb vestits de color plata s'han manifestant davant la seu de la cimera de canvi climàtic que es clausura avui a Barcelona a la recerca de líders mundials compromesos, davant el previsible fracàs d'aquesta reunió.

L'acció dels "marcians", pertanyents al grup Avaaz, és només una de la moltes activitats que diferents entitats tenen previstes en aquesta jornada davant la fi de la reunió de Barcelona, organitzada per l'ONU per preparar la conferència de Copenhaguen, i que segons tots els indicis se saldarà sense la meta esperada: aplanar el camí per aconseguir a la capital danesa un nou protocol vinculant per a la reducció d'emissions de CO2.

A primera hora d'avui, l'organització Intermon-Oxfam ha tornat a treure al carrer, al costat de les portes del congrés, la seva cercaviles de capgrossos de polítics.

Els "sòsies" d'Obama, Merkel, Brown, Sarkozy, Zapatero i Berlusconi han preparat un "menú enverinat" per a Copenhaguen, segons els responsables d'aquesta organització, qui, tot i això, subratllen que si hi ha voluntat política encara hi ha temps -la conferència se celebra del 7 al 18 de desembre- per a un acord ambiciós, al qual es pugui sumar EUA, ha explicat el responsable de canvi climàtic de Intermon-Oxfam, José Antonio Hernández.

Amb la finalitat de pressionar els dirigents polítics, 150 persones a tot el món iniciaran avui una vaga de fam fins a la finalització de la conferència de Copenhaguen, segons que ha anunciat a Barcelona els representants del grup "Justícia Climàtica Ja".

Sara, una activista de 23 anys, ha explicat que estarà els més de 40 dies que queden fins a aquesta data sense menjar res, només hidratant-se amb aigua. La seva companya, Diana, una australiana de la mateixa edat, ha reclamat una limitació en les emissions de gasos, una inversió ambiciosa en els països en desenvolupament i la finalització del sobreconsum i de l'explotació de recursos fòssils.

Un grup local d'ecologistes independents han desplegat una pancarta amb el lema "El mercat és el problema, no la solució" en una grua de construcció pertanyent a una de les obres pròximes al recinte on se celebra la reunió amb la finalitat de denunciar "el 'mercadeig' de carboni".