El primer secretari del PSC ha enviat una carta als militants en la que els anuncia 'noves passes per assegurar la nostra tolerància zero davant la corrupció' i 'un nou contracte de servei públic amb la ciutadania, que reforçarà la transparència, la rendició de comptes i el compromís personal dels representants públics del PSC'. També els anuncia que el Govern 'està preparant un paquet de mesures i de reformes normatives per fer encara més difícil l´acció dels corruptes en l´espai públic'. 'Et demano confiança en les nostres conviccions, en el projecte polític dels i de les socialistes i en la capacitat regeneradora de la política democràtica' els diu Montilla en el seu escrit.

'Sé que aquests dies la irritació, el desànim, fins i tot la vergonya, ens poden paralitzar i desmotivar en molts casos. No ho hem de fer, ni ho farem. No ens hem quedat quiets. Hem reaccionat amb fermesa i contundència i amb una rapidesa exemplar per apartar de nosaltres qualsevol indici de delicte o males pràctiques' assegura Montilla en la seva carta en la que assegura que 'estic preparat i disposat, més que mai, a arribar fins el fons i fins el final per preservar el que crec que és fonamental: que ens puguem sentir orgullosos públicament i personalment de representar aquest partit, ser-ne simpatitzant o militant o de compartir els seus ideals.'

Montilla afirma que han de liderar la resposta institucional i cívica per revitalitzar la política local i que cal anar més enllà del marc legislatiu i 'desenvolupar la nostra acció des de l´exemplaritat i el rigor ètic i moral', assegura.

Reconeix que aquest 'és un mal moment donat el context de crisi i l´ambient de descrèdit que una part molt important de la societat catalana té respecte a la política' per assegura que 'ni el victimisme, ni el pessimisme, ni el derrotisme són els camins per aconseguir l´energia necessària per rectificar, canviar el curs de les coses i superar l´estat actual'.