L'allau de diners públics de la Generalitat al diari El Punt és incessant. Un any més el govern tripartit (PSC, ERC i ICV), presidit per José Montilla, ha decidit premiar-lo com el rotatiu més subvencionat de la premsa catalana. Amb la suma dels ajuts directes i estructurals, rebrà 1.443.508,50 euros, clarament per davant d'El Periódico (1.327.926,80 euros) i de l'Avui (1.062.472,2 euros), que són els tres diaris que reben més diners. El tripartit ha anat desplaçant l'Avui com el diari més cuidat per la Generalitat en benefici d'El Punt. Diari de Girona rebrà aquest any 313.405,61 euros. És a dir, El Punt quasi quintuplica les subvencions d'aquest diari. La Generalitat encara no ha publicat en el Diari Oficial (DOGC) el llistat d'ajuts als mitjans de comunicació concedits aquest any, però aquestes quantitats ja han estat assignades pel Departament de Cultura.

Enguany, la Generalitat ha retallat la partida destinada a les subvencions per projectes -les que atorga a dit- tot i que amb diferents proporcions. En aquest cas, El Punt també ha estat el més beneficiat, ja que mentre El Periódico i l'Avui han vist disminuïda l'assignació en un 46% i un 38%, respectivament, el rotatiu que presideix Joan Bosch només ha vist retallades les subvencions en un 18%. Regió7 i Diari de Girona reben un 36 i un 12% menys, respectivament. El diari Segre, en canvi, ha vist augmentada la quantitat d'ajuts directes. En les subvencions per projectes, El Punt rep sis euros per cada un del Diari de Girona. El Govern català ha tornat a deixar fora de les subvencions el Diari de Tarragona, malgrat ser el líder a la seva província, i La Mañana de Lleida. Els diaris La Vanguardia i El País no figuren enguany en la relació de mitjans subvencionats.

La Generalitat ha concedit els tres últims anys 479.920 euros en ajuts directes a l'edició digital d'El Punt, que no s'ha posat en marxa fins enguany. En aquest mateix període de temps, l'edició electrònica de Diari de Girona, que porta deu anys en funcionament, només ha rebut 62.700 euros.

En els últims vuit anys, des que es coneixen públicament les subvencions de la Generalitat als mitjans de comunicació, El Punt ha estat agraciat amb 19.855.108 euros. En aquest mateix període, Diari de Girona ha rebut 1.728.122 euros. La proporció és d'un euro per al Diari de Girona per cada 11,5 que percep El Punt.

Altres subvencions

De les dades que ha pogut conèixer Diari de Girona, destaquen els 254.000 euros que ha rebut la docietat Televisions Digitals Independents, propera al tripartit, i que ha estat una de les principals beneficiades en la concessió de llicències de ràdio i televisió del Consell de l'Audiovisual (CAC).

El portal Vilaweb, de Vicent Partal, molt proper a ERC, ha tornat a ser generosament subvencionat amb 227.750,11 euros. També ho ha estat el setmanari El Temps, de l'editor valencià Eliseu Climent, que, per segon any consecutiu, ha rebut una subvenció pel mateix concepte: digitalitzar el fons documental. El Temps ha rebut 129.507 euros, entre les quals hi figura un ajut estructural (per difusió) tot i que el setmanari no està sotmés al control OJD.