La Federació d'Ensenyament de CCOO impulsarà a partir d'avui un referèndum a tots els centres escolars --públics, concertats i privats-- sobre el nou calendari escolar, després que la Conselleria d'educació enviés ahir la seva proposta al Consell Escolar de Catalunya (CEC).

El nou calendari preveu avançar una setmana les classes al setembre, que es compensarà amb una setmana festiva al febrer --també per als docents--. Aquesta proposta estableix que el 7 de gener sigui lectiu, elimina la jornada intensiva el juny i obliga els professors a treballar fins al 7 de juliol.

El sindicat pretén mostrar així el seu rebuig a la iniciativa, que ha qualificat de "cortina de fum per amagar la falta de propostes reals", segons un comunicat. Així, els objectius de la consulta són conèixer si la Conselleria dóna resposta als problemes de l'ensenyament i posar de manifest la complicitat d'aquesta amb la comunitat educativa.

Entre el 25 de novembre i el 2 de desembre els representants sindicals portaran a terme una campanya informativa sobre els efectes del nou calendari, que se sotmetrà a consulta "centre per centre" entre el 3 i el 14 de desembre. Els resultats es faran públics el 15 del mateix mes.

Tot i això, l'opinió que emeti el CEC --on estan representats els sindicats-- només serà orientativa i el conseller del ram, Ernest Maragall, podrà decidir lliurement sobre si aprovar de manera definitiva la proposta.