El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, prendrà declaració a cinc dels onze nous imputats del cas Pretòria a partir de les 12.30 d'aquest dijous. No han transcendit els noms dels imputats que declararan durant aquesta jornada. Fonts jurídiques asseguren que fins aquest divendres no compareixerà l'exgerent de l'Incasòl, Emili Mas. Entre els imputats hi ha l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros. També l'exregidor d'Urbanisme de Sant Andreu, Antoni Jiménez; l'excàrrec de PTOP en època de CiU, Genís Carbó, les dones de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, a més de la mare de l'exalcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz, Josefina Calvet.

El fiscal Luis Pastor i el magistrat Baltasar Garzón prendran declaració a partir de les 12.30 a cinc dels onze nous imputats del cas Pretòria i no serà fins demà que ho faci compareixerà l'exgerent de l'Incasòl, Emili Mas. El jutge té previst treballar tant matí com tarda en aquestes declaracions.

Aquest dimecres el magistrat de l'alt tribunal va imputar el gerent de l'Incasòl, Emili Mas -que ha renunciat el càrrec i ha estat donat de baixa del PSC- i l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Víctor Ros. També l'exregidor d'Urbanisme de Sant Andreu, Antoni Jiménez; l'ex càrrec de PTOP en època de CiU, Genís Carbó, les dones de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Doris Malfeito i Lluïsa Mas, a més de la mare de l'exalcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz, Josefina Calvet.

El cap de gabinet d'acció territorial de Santa Coloma de Gramenet, Lluis Falcó González; l'administrador de la societat Niesma Corporació, Manuel Valera Navarro, i el conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz Sabido. Pel que fa a l'onzè imputat, Philip Mc Mahan Bolich, acusat de blanqueig de capitals i resident a Andorra, Garzón ja ha demanat una comissió rogatòria perquè se'l pugui interrogar.

També va deixar en llibertat sota fiança de 200.000 euros l'exregidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet, Manuel Dobarco. El jutge també ha citat en qualitat de testimonis 12 persones més els dies 10 i 12 de gener. Entre aquestes, hi ha l'exalcaldessa socialista de Badalona, Maite Arqué, a més de Lluís Renau; Jeff Schroeder i Albert Gadea.