"ConstruïM Catalunya" en els dos missatges. En la imatge superior s'observa el portal que la Generalitat va presentar ahir al migdia que es diu Construïm Catalunya, mentre que en la part inferior es pot llegir darrera del president de la Generalitat, José Montilla, el lema d'una campanya dels socialistes catalans, "Construïm Catalunya amb fets", durant el novembre de 2009.

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un nou portal web que s'anomena Construïm Catalunya. El mateix nom coincideix amb el nom de la jornada que el PSC va celebrar el 28 de novembre passat en diferents punts de Catalunya per donar a conèixer l'acció de Govern contra la crisi. La jornada es va anomenar "Construïm Catalunya amb fets", segons va informar el portal e-notícies.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va explicar ahir que el portal s'ha dissenyat per explicar les actuacions que s'han fet municpi per municipi des de 2006 fins a l'actualitat. Mentre que l'acte que va celebrar el PSC a finals del 2009 era una jornada d'acció explicativa amb trobades simultànies arreu de Catalunya amb les quals el PSC va voler donar a conèixer les mesures que estan portant a terme el Govern de la Generalitat i de l'Estat amb l'objectiu de fer front a la crisi econòmica.

Nadal: "No té res a veure"

Respecte a aquesta similitud entre els dos noms, Nadal va afirmar que "no tenen res a veure". Va indicar que "Construïm Catalunya" és un lema que si es busqués "a tots els articles, textos i campanyes de les forces polítiques trobaríem que en algun moment parlen de construir Catalunya" i, per tant, -va afegir- "no té cap mena de relació".

En la presentació de la nova eina, Nadal va explicar que el portal recull més de 5.000 actuacions que s'han fet municipi per municpi i que representa "un exercici de transparència" i que permet "conèixer al detall el destí dels diners públics".

Oriol Pujol (CiU): "És un calc"

Per la seva part, el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, va dir que la campanya institucional Construïm Catalunya, que va presentar ahir el Govern a través d'un portal d'Internet, "és un calc d'una campanya del PSC engegada el novembre de l'any passat", cosa que "pot vulnerar la Llei de Publicitat Institucional". Per aquest motiu, Pujol va anunciar que CiU "demanarà un informe a la Comissió Assessora sobre Publicitat Institucional" perquè aquest portal pot vulnerar l'article 4a de la llei pel "solapament de missatges, colors i grafismes entre Govern i un partit polític".