El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha explicat que els anys vinents hi haurà un percentatge important de la població de Catalunya que serà de religió musulmana, per la qual veu un futur amb «escoles concertades islàmiques».

En una entrevista amb Europa Press, ha considerat que en els pròxims 15 anys poden sorgir centres d'aquest tipus i ha demanat «adaptar la legislació i les polítiques públiques a aquesta realitat».

En aquest sentit, ha destacat que si «hi ha recursos per a l'escola concertada catòlica», també els musulmans poden crear els seus centres. «Sé que el que dic pot ser polèmic i ningú ho havia plantejat abans, però la meva obligació és anticipar debats», ha conclòs.

El líder republicà ha demanat «unes regles de joc comunes per a tothom», i s'ha mostrat partidari que la futura llei de llibertat religiosa i el pacte nacional per a l'educació siguin els instruments amb els quals es regulin tots els centres concertats religiosos.

«Ningú pot viure al marge de la llei», ha prosseguit, i ha defensat que cal una esfera comuna per a totes les religions que estableixi uns drets i unes obligacions per a totes les persones i els centres, independentment de les seves creences.

Sobre la prohibició del burca, ha considerat que «hi ha maneres més intel·ligents» per abordar aquesta qüestió, i ha criticat que s'hagi regulat a través dels ajuntaments.

Ha acceptat que sigui una qüestió que es reguli per llei, però ha considerat que abans de materialitzar una normativa sobre el vel integral calia fomentar el «diàleg, l'educació, i la conciliació» amb els col·lectius partidaris del burca i del nicab.

«Estic en contra del burca perquè és una conculcació dels drets humans», ha precisat, però ha considerat que amb les ordenances municipals que ja s'han aprovat s'ha actuat precipitadament.