El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que acata la sentència sobre l'Estatut emesa pel Tribunal Constitucional (TC), però que no renuncia al text que va aprovar el poble de Catalunya en referèndum. 'Acatar no vol dir renunciar, no renunciarem a res del que s'ha pactat signat i votat', ha avisat, 'defensaré íntegrament el contingut del nostre Estatut'. En una declaració institucional, Montilla ha mostrat la seva 'indignació', ha traslladat la 'decepció' a Zapatero i ha anunciat que compareixerà al Parlament i es reunirà amb els líders dels grups. Montilla també ha fet una crida als ciutadans a acudir 'massivament' a la manifestació que es convocarà en defensa de l'autogovern.

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha convocat avui una reunió extraordinària de la taula demà a les 09.15 hores per avaluar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

La sentència aprovada avui pel Tribunal Constitucional (TC) declara inconstitucionals 14 articles de la norma, en sotmet a interpretació 23 i quatre disposicions addicionals, i desestima la resta dels articles recorreguts pel PP.

Tots els partits han reaccionat avui davant del TC i el president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero que haurà de refer-se el pacte que va possibilitar l'Estatut.

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha afirmat que la sentència del Tribunal Constitucional ha donat als catalans un 'Estatut plenament constitucional que representa tots els catalans'. La líder de la formació espanyolista considera 'favorable' la sentència perquè 'ha qüestionat 40 articles' i 'salvaguarda els drets i les llibertats de tothom'. Sánchez-Camacho ha instat 'totes les formacions polítiques catalanes a complir i fer complir el nou Estatut'. També considera 'tancat el debat estatutari' i ha assegurat que la satisfacció davant la sentència és compartida per tots els polítics del Partir Popular, 'també per Mariano Rajoy, amb qui ha parlat minuts després del pronunciament del TC.