El president del grup municipal popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, es presentarà com a acusació particular en el procés contra els qui van suplantar la seva identitat per votar en la consulta sobre la reforma de l'avinguda Diagonal.

Fernández Díaz informava ahir en un comunicat que "no hi pot haver impunitat davant la violació d'una cosa essencial en la democràcia com és el vot", després que dimarts la Fiscalia Provincial de Barcelona presentés una denúncia contra la persona que presumptament va exercir el sufragi en nom del dirigent popular en el plebiscit de maig.

La persona denunciada treballa en el "Col·lectiu 2014 de Reflexió Nacionalista", que presideix l'exdiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puig, i va emetre el seu vot a través d'un mòbil i un ordinador d'empresa utilitzant el nom del president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz.

La Fiscalia Provincial de Barcelona va presentar dimarts una denúncia contra la persona que presumptament va suplantar la identitat del president del grup municipal del Partit Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en la consulta per a la reforma de l'avinguda Diagonal el passat 12 de maig.

En la denuncia, la Fiscalia especifica que els fets poden constituir un "delicte de falsificació de document oficial per particulars".

Joan Puig, que va declarar davant la policia com a testimoni, va indicar als agents que el telèfon des del qual es va emetre el suposat vot de Fernández Díaz és utilitzat per diverses persones del diari digital Directe.cat, que ell dirigeix i que és editat per l'anomenat "Col·lectiu 2014 de reflexió nacionalista".

Segons Puig, va ser un ciutadà que es va presentar en les seves oficines qui es va oferir a mostrar les debilitats del sistema d'emissió de vots per telèfon durant la consulta de la Diagonal. Fernández Díaz no va poder emetre el seu vot perque algú l'havia utilitzat amb anterioritat.