El president de la Generalitat, José Montilla, i l'encara ministre de Treball, Celestino Corbacho, van visitar junts la Mostra d'Entitats de Bellvitge, que se celebra en el marc de la Festa Major del barri de L'Hospitalet. El president i el ministre han escenificat d'aquesta manera la bona entesa que hi ha entre tots dos, pocs dies després que Corbacho comuniqués la seva intenció de tornar a Catalunya per participar en les properes eleccions catalanes a les llistes del PSC. El ministre s'ha convertit en un dels protagonistes de l'actualitat política catalana amb la seva decisió de presentar-se pel PSC. Una decisió avalada pel president Montilla, tal i com palesen imatges com la d'aquest dissabte.

José Montilla i Celestino Corbacho han arribat en el mateix vehicle a Bellvitge, a quarts de nou del vespre, on els ha rebut l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marin. Després de fer un passeig per la Mostra d'Entitats de Bellvitge, el ministre de Treball ha atès els mitjans de comunicació.

Corbacho s'ha mostrat molt satisfet de poder tornar a una ciutat que 'li porta grans records' i on, ha dit, es retroba 'més que amb conciutadans, amb molts amics'. El ministre ha assegurat que té 'moltes ganes de tornar a fer política activa a Catalunya i a participar en un projecte col•lectiu liderat per José Montilla'. 'Hem de treballar molt, però farem un bon resultat electoral', ha dit.

A més, Corbacho ha detallat que la decisió va ser presa fa temps, i comunicada el 4 d'agost al president Montilla 'en una llarga reunió'. En aquest sentit, ha desvinculat la seva tornada amb una crisi en el govern espanyol.

Resposta a les crítiques

Sobre les reaccions de la majoria de partits catalans, refractaris davant l'anunci de Corbacho, ha ironitzat: 'És curiós: diuen que no els hi preocupa la meva tornada però fa dos dies que només sento parlar de mi; deu ser que sí que els preocupa', ha sentenciat.

L'encara ministre de Treball ha estat especialment contundent amb el secretari general d'ICV, Joan Herrera, que aquest mateix dissabte ha qualificat Corbacho com 'l'ala més conservadora del PSC', i ha assegurat que el seu retorn podria facilitar una futura entesa postelectoral amb CiU. Corbacho ha 'fet memòria' a Herrera -a qui ha demanat que sigui més 'ponderat'-, i li ha recordat que en la seva època d'alcalde de l'Hospitalet sempre va formar coalicions de govern amb formacions d'esquerres -ICV i ERC- .