El jutjat penal número 1 de Mataró ha condemnat els propietaris de la discoteca Chasis de Mataró i els tècnics de l'empresa instal·ladora dels equips de so a pagar 877.133 euros d'indemnització a un jove que va quedar paraplègic després que li caiguessin a sobre uns altaveus, que pesaven 450 quilos.

El jutge també condemna els processats, Jaume Perera, titular de la discoteca i José Cabana, gerent; als tècnics de l'empresa instal·ladora, Pedro Carrillo i Enrique Girona i al treballador que va col·locar l'estructura que va cedir, Antoni Buscà, a 8 mesos de presó per un delicte de lesions per imprudència greu.

Els fets van tenir lloc el 3 d'octubre del 1999, quan una bateria de sis altaveus va caure i va ferir cinc joves d'entre 16 i 17 anys que es trobaven a la sala.

Un d'ells, Gerard Hernández, veí de Canet de Mar, va quedar paraplègic en patir un traumatisme cranioencefàlic i una fractura en una vèrtebra, a més de ferides a la cara.

En la sentència s'especifica que tant els propietaris com l'empresa haurien d'haver col·locat correctament els altaveus, que pesaven un total de 450 quilos i no tenien les garanties per ser instal·lats ja que, segons el jutge, procedien d'una altra discoteca.

Infracció de seguretat

El jutge considera que aquesta és una infracció de "els més elementals elements de seguretat, ja que l'estructura que suportava els sis altaveus no tenia les condicions per funcionar instal·lada en altura".

La sentència que condemna la discoteca Chasis podria ser recorreguda davant l'Audiència Provincial de Barcelona.