a

L'exmilitant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i militant de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Rubèn Novoa, va publicar aquest dimecres passat un vídeo de propaganda electoral a la xarxa social Facebook. El vídeo, amb durada d'un minut, portava el lema: "El 28 de Novembre, vota SÍ a la Independència".

Entre altres informacions, la publicació inclou la promesa del líder de Solidaritat, Joan Laporta on afirma que "si guanyem les eleccions proclamarem l'Estat Català en el si de la Unió Europea no més tard de gener de 2011".

Segons l'article 53 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General queda prohibit difondre propaganda electoral i realitzar qualsevol acte de campanya un cop que aquesta hagi legalment acabat, i també durant el període comprès entre la convocatòria de les eleccions i la iniciació legal de la campanya.

Cal recordar que Novoa va renunciar divendres 3 de setembre a presentar la seva candidatura en les primàries de Solidaritat Catalana després de ser acusat per part de Ciutadans (C's) d'haver demanat un "tret al clatell" pel president de C's, Albert Rivera, en una conversa de Facebook.