El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha demanat "clarament disculpes" als usuaris del servei de Rodalies de Renfe que aquest divendres al matí s'han vist afectats per una avaria i que, en el cas dels passatgers de dos combois, ha suposat que quedaran tancats a l'interior d'un túnel durant prop de dues hores.

En declaracions als periodistes durant la visita del ministre de Foment, José Blanco, a les obres de l'AVE a Girona, Nadal ha admès errors parcials en els sistemes d'informació als passatgers que es trobaven a l'interior del tren, si bé ha considerat que s'ha informat de la incidència als mitjans "molt ràpidament".

"La Generalitat ha estat molt a sobre d'Adif i Renfe", ha assegurat Nadal, que ha precisat que ara es treballa en els informes preceptius per determinar exactament la causa de la incidència, amb l'esperit de seguir millorant el servei.

El conseller ha descartat que es tracti de la pitjor incidència des que la Generalitat va assumir el traspàs de Rodalies i ha assenyalat que "com a mínim" s'han viscut quatre episodis pitjors, com les que es van succeir durant les nevades de març. Tot i això, ha precisat que encara s'està "molt lluny" de l'òptim desitjable, si bé s'ha avançat "progressivament".

Les línies de Rodalies de Renfe han normalitzat cap a les 14.30 hores la circulació habitual de trens després de l'avaria que ha provocat la interrupció del servei entre Sants i Arc de Triomf.

Sobre les 8.42 hores, a causa d'una avaria dos trens han quedat detinguts a l'entrada de l'estació d'Arc de Triomf: un de la R4, al túnel de Sant Andreu Arenal, i un altre de la R1, al túnel de Clot .

Els viatgers dels dos trens han estat evacuats a l'estació d'Arc de Triomf amb ajuda dels Bombers de Barcelona sobre les 10.15 hores, ia les 10.55 hores s'han apartat els trens afectats, començant a recuperar la circulació habitual.