L'Audiència de Barcelona ha condemnat un col·legi religiós de Barcelona a pagar una indemnització de 1.000 euros a un escolar a qui set dels seus companys li donaven "clatellots" en els vestidors, fet pel qual va haver de deixar el col·legi.

Els fets van ocórrer el 2005 i els set menors -ara majors d'edat- han estat condemnats penalment a una amonestació i un d'ells a 40 hores de prestacions en benefici de la comunitat.

Segons la sentència, després de la classe de gimnàstica, els nens, que llavors tenien uns 15 anys, aprofitaven que la llum del vestidor s'apagava automàticament per pegar la víctima. El "joc" es va repetir almenys en quatre ocasions, i en ell tots van participar per igual, a excepció d'un d'ells, que només ho va fer una vegada.

La Fiscalia i l'acusació particular van qualificar els fets d'un delicte contra la integritat moral, encara que el Jutjat de Menors número 3 de Barcelona els va condemnar finalment només a una amonestació per quatre faltes de maltractament sense causar lesió, i a un d'ells també per una falta d'amenaces. La família considera insuficient la condemna.