La Fiscalia ha demanat al jutge que instrueix el saqueig del Palau de la Música que citi a declarar com a imputats l'exdirectiu de la constructora Ferrovial Pedro Buenaventura pel presumpte pagament de comissions per l'adjudicació d'obra pública i Elisabet Barberà, exsecretària de Fèlix Millet.

Aquestes noves diligències consten en l'escrit que la Fiscalia va presentar ahir davant del jutge instructor per demanar-li que obri una peça separada per investigar el pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música.

La llista d'imputacions plantejades per la Fiscalia inclou al tresorer de CDC Daniel Osàcar perquè "pogués ser el receptor de fons del Palau relacionats amb Ferrovial", empresa que segons l'informe de l'Agència Tributària hauria pagat comissions del 4% per l'adjudicació de grans obres públiques, dels quals 2,5% eren per al partit i la resta per a Fèlix Millet i Jordi Montull.

A més, la Fiscalia demana imputar l'exdirectiu de la constructora Pedro Buenaventura, atès que "apareix com a persona de contacte de Millet en Ferrovial" en nombrosos documents confiscats al Palau de la Música, i sol·licita també que declari com a testimoni el director de Relacions Institucionals de la constructora madrilenya, Juan Elizaga.

També reclama al jutge que requereixi a Ferrovial els convenis de patrocini publicitari que hagi signat amb qualsevol entitat cultural entre els anys 2001 i 2008, inclosa la quantia de les aportacions dineràries, i la còpia de les actes del consell d'administració en què es van autoritzar els acords de col·laboració amb la Fundació Palau de la Música i l'Orfeó Català.

Altres imputacions

Altres de les imputacions que demana la Fiscalia són les dels representants de les empreses de bustiada New Letter i Letter Graphic, així com la de muntatge audiovisuals Hispart, que van facturar més d'un milió d'euros al Palau per treballs que l'actual direcció considera no justificats.

L'informe de l'Agència Tributària conclou que part de les aportacions de Ferrovial eren desviades a CDC a través de serveis prestats per les esmentades empreses, que han treballat per a campanyes electorals de la formació nacionalista.

El ministeri públic demana també a Juli Solaz que cridi a declarar com a imputat el responsable d'Altraforma, empresa de la qual és accionista el senador de CDC Jordi Vilajoana i que, segons l'Agència Tributària, va facturar 51.724 euros al Palau de la Música