Daniel Osàcar deixarà de ser el responsable de finances de CDC, segons ha anunciat aquest dilluns el secretari general convergent, Artur Mas, que ha explicat que Osàcar va enviar-li una carta formalitzant la seva renúncia. Mas ho ha desvinculat del cas Palau tot i que la Fiscalia ha demanat la seva imputació i que s'obri una investigació sobre el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música. 'Això es pot interpretar en moltes línies, hi ha tot el tema del Palau i la compareixença de Osàcar al Parlament, però jo vull que quedi clar, perquè és l'estricta realitat, que ja fa bastants anys que volia plegar', ha dit Mas. Osàcar és l'administrador de CDC des del 2005.

En roda de premsa, Mas ha explicat que ha llegit durant l'executiva del partit una carta d'Osàcar en què renuncia al seu càrrec, tot i que ja feia temps que li havia comunicat al líder convergent. De fet, Mas ha explicat que va demanar a Osàcar que fos el responsable de finances del partit l'any 2005, per la mort sobtada de l'anterior, Carles Torrent.

Osàcar va acceptar però només fins a les properes eleccions, previstes per al 2007. Com que es van avançar, Mas li va demanar que continués tota la legislatura, però ja amb el compromís de marxar després de les properes. Actualment, Daniel Osàcar té 75 anys i vol dedicar-se a la seva família.

Mas ha reconegut que això es pot vincular a la petició de Fiscalia perquè Osàcar sigui imputat pel presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música, però ho ha negat rotundament. 'Això es pot interpretar en moltes línies, hi ha tot el tema del Palau i la compareixença de Osàcar al Parlament, però jo vull que quedi clar, perquè és l'estricta realitat, que ja fa bastants anys que volia plegar', ha assenyalat. Com en el cas de la renúncia de David Madí, l'executiva ha reaccionat amb un gran aplaudiment.