La Capitania Marítima de Tarragona va activar ahir el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental a causa d'un abocament de cru procedent de la plataforma Casablanca de Repsol, situada a uns 54 quilòmetres davant de la costa de Sant Carles de la Ràpita. L'abocament de cru ocupa 16 quilòmetres quadrats i té un volum de 120 a 150 metres cúbics, segons una primera estimació facilitada per fonts de la Subdelegació del Govern a Tarragona.

Fonts del complex petroquímic de Repsol-YPF a Tarragona van confirmar la notificació a Salvament Marítim de l'abocament de cru produït durant la posada en marxa dels equips la plataforma Casablanca, després d'una operació de manteniment fora de les zones d'extracció.

Segons Repsol, la caiguda de producte al mar, que s'està investigant exhaustivament per fer l'informe corresponent, no es va generar ni en els pous, a alta profunditat, ni té a veure amb les tasques d'extracció de petroli.

Una desena de vaixells treballaven ahir en la neteja de la taca de cru, la majoria procedents del pròxim port de Castelló.