La diputada de CiU responsable d'ensenyament, Irene Rigau, va explicar ahir que el nou govern eliminarà la setmana blanca escolar de mitjan curs per repartir aquests dies de manera més proporcional durant el curs. En una entrevista a Rac1, Rigau va recordar que el programa de CiU deixa clar que l'assumpte de la setmana blanca requereix un canvi.

"La nostra intenció és mantenir dia després de Reis amb caràcter festiu, i la resta poder-los combinar entre ponts i festes locals perquè es reparteixin de manera proporcional però no necessàriament compactades com setmana blanca", va concretar.

Rigau va considerar que la compactació dels dies genera un problema a les famílies, i a més han de donar-se subvencions a través d'activitats d'oci. "Aquests diners, en cas d'existir, deu destinar-se al reforç escolar per a la lluita contra el fracàs i no per a activitats d'oci", va dir.

Més d'1,2 milions d'alumnes catalans començaran avui les vacances de Nadal, que es prolongaran durant 15 dies, fins a reprendre les classes el divendres 7 de gener.

De fet, per primera vegada els estudiants hauran de tornar a les aules l'endemà de Reis, després que la Conselleria d'Educació de la Generalitat modifiqués el calendari escolar. Aquest dia era tradicionalment festiu perquè els nens juguessin amb els regals dels Reis d'Orient, cosa que s'ha suprimit.

La modificació d'aquest calendari també introduirà una setmana festiva -la coneguda com a setmana blanca- per primera vegada entre el 28 de febrer i el 4 de març o bé del 7 a l'11 de març, a elecció dels col·legis.