El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va afirmar que «no estan en perill els llocs de treball dels funcionaris ni els molt estabilitzats», tot i que el 2011 la Generalitat «haurà de gastar ­menys» que el 2010.

En una entrevista de COM Ràdio, Mas-Colell va explicar que les retallades que s'hagin de fer «s'intentaran fer de manera que causin el mínim mal als ciutadans», i s'eliminarà «el que sigui més prescindible».

Va argumentar que a la situació econòmica general de crisi cal sumar-hi la situació fiscal catalana, que «requereix una acció immediata», ja que amb dades provisionals, Catalunya tanca el 2010 amb un dèficit del 3,6% del PIB, respecte del 2,4% pactat en el Consell de Política Fiscal i Financera.

Aposta per l´austeritat

El Conseller d'Economia i Coneixement també va explicar que la Generalitat haurà de reduir el dèficit en com a mínim 4.600 milions d'euros aquest any per complir amb els objectius de dèficit, ja que el del 2010 s'ha disparat fins al 3,6% del PIB, respecte del 2,4% pactat al Consell de Política Fiscal i Financera l'any passat.

En una entrevista de TV3, Mas-Colell va assegurar que serà «complicat», i que malgrat que CiU no preveu apujar impostos, amb la situació econòmica actual tampoc es poden abaixar, per la qual cosa el nou Executiu català mantindrà l'augment de l'IRPF aprovat pel passat Govern, com a mínim fins que se superi l´actual crisi econòmica.