Artur Mas ja ha culminat la configuració del seu govern. Ahir es van publicar els darrers decrets amb els últims nomenaments. Així doncs, ja s'han reestructurat tots els departaments de la Generalitat. Un dels elements destacats de la configuració del nou govern és la reducció dels alts càrrecs amb la supressió de diverses secretaries i direccions generals que tenia l'anterior govern tripartit.

Tal com ja havia anunciat repetidament Artur Mas quan era candidat, el nou Govern redueix el nombre d'alt càrrecs amb la supressió de diverses secretaries i direccions generals que tenia l'anterior govern tripartit.

A més de la reestructuració del Departament de Presidència, el decret del qual ja va ser publicat en el DOGC el passat 5 de gener, ahir van ser publicats els 11 decrets restants per tancar l'organització de la nova administració de CiU.

Per exemple, el Departament d'Educació ha suprimit tres direccions generals. El nou Govern ja no tindrà la de Recursos del Sistema Educatiu, la de Planificació i Entorn, i la d'Educació Bàsica i Batxillerat.

En aquesta conselleria, a més, s'eliminen tres oficines, les de Cooperació Educativa, de Tècnica i Estratègia i de Suport a les Polítiques Educatives, així com el programa de descentralització del departament.

En el cas del Departament de Territori i Sostenibilitat, que engloba també competències de l'anterior Departament de Medi Ambient, se suprimeixen quatre direccions generals. La de ports, aeroports i costes, la de política del sòl, la d'arquitectura i paisatge i la de polítiques ambientals i sostenibilitat. A més també s'eliminen tres secretaries. La de mobilitat, la de planificació territorial i la d'habitatge. El nou conseller, Lluís Recoder, també treballarà amb dos programes menys ja que s'eliminen els de Planejament Territorial i mobilitat i el de grans infraestructures.

Qui ha patit una retallada més petita ha estat el Departament de Salut. La conselleria que dirigeix Boi Ruiz, només veu suprimides dues direccions generals. La de recursos sanitaris i la de planificació i avaluació.

En tots els decrets de reestructuració es deixa clar que els funcionaris i la resta del personal que quedi afectat per les modificacions organitzatives continuaran percebent la "totalitat de les seves retribucions" fins que es facin "les adaptacions pressupostàries corresponents".

Pel que fa a cultura, el departament de l'exsocialista Ferran Mascarell suprimeix la Secretaria de Política Lingüística. Les seves funcions, però, no desapareixen sinó que baixen de rang. A partir d'ara política lingüística serà una direcció general.