El Tribunal Suprem va rebutjar un recurs de la Generalitat a una sentència anterior del TSJC que obligava l'administració a pagar a un beneficiari de la llei de dependència els endarreriments de gairebé cinc mesos transcorreguts des de la seva entrada en vigor, el gener del 2007, fins que al maig la va desenvolupar.

En l'acte del Tribunal Suprem (TS), la sala social d'aquest alt tribunal declara la inadmissió del recurs de cassació de l'administració catalana, amb la qual cosa converteix en ferma la sentència del TSJC, sense possibilitat de nous recursos.

La sentència del TSJC estimava el recurs que va presentar el pare d'un nen discapacitat contra l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i el Departament d'Acció Social de la Generalitat per denegar-li els endarreriments derivats de la data d'entrada en vigor de la Llei de Dependència. Així, el TSJC va reconèixer el dret del nen a cobrar 487 euros mensuals per la prestació de cuidador no professional, amb efectes des de l'1 de gener de 2007, amb la qual cosa podia cobrar els endarreriments corresponents, que són uns 2.435 euros.