El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, farà públiques a principi de març les mesures de contenció de la despesa sanitària que té previst posar en marxa, una vegada conclogui la ronda de contactes que manté amb diferents representants del sector.

Fonts del Departament de Salut van assenyalar que està previst que a mitjan de la setmana que ve finalitzin les entrevistes que des de fa diverses setmanes manté amb sindicats, col·legis professionals, la patronal i els gerents dels hospitals.

Des del Departament de Salut es vol que el sector conegui de forma directa les mesures que està previst aplicar per reduir la despesa i que, una vegada acabada la ronda de converses, es faran públiques a través dels mitjans de comunicació.

Encara que el nou Govern de la Generalitat ha anunciat una retallada per equilibrar els comptes sanitaris, des del Departament de Salut no s'han concretat encara els plans que es posaran en marxa.

Algunes fonts asseguren que Salut ha anunciat als grans hospitals una retallada del 10% en els pressupostos, la qual cosa implicaria atendre menys malalts, més espera per a algunes operacions, i reduir personal, però des del departament insisteixen en el fet que no volen confirmar ni desmentir res, i que donaran la informació quan acabin les trobades.

Reunió urgent

El Sindicat d'Infermeria Satse va reclamar una reunió urgent amb la Conselleria de Salut de la Generalitat per crear un fòrum de discussió amb els col·lectius sanitaris sobre les mesures anti crisis del Govern.

En un comunicat, la secretària autonòmica de Satse, Montse Peña, va manifestar la seva preocupació per la retallada "indiscriminada" que s'està planejant en el sector sanitari, que rondarà el 10 per cent del pressupost.

"El col·lectiu sanitari veu com, de nou, la retallada repercutirà en les plantilles", pel que va sol·licitar als gestors una reunió urgent en la que es trobin altres solucions que no passin per la reducció de personal.