El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va posar ahir de manifest la "incoherència" que implica donar suport a la independència de Catalunya "al carrer", participant en consultes sobiranistes municipals, i no al Parlament. En declaracions a COM Ràdio, Duran va recordar que ara mateix hi ha a sobre de la mesa del Parlament una iniciativa impulsada per Solidaritat Catalana per la Independència, que invita els diputats a declarar la independència de Catalunya.

El grup parlamentari de CiU ja ha anunciat que no donarà suport a la proposta, però al mateix temps diversos dels seus dirigents i diputats han anunciat que pensen participar activament en la consulta de Barcelona a favor del "sí" a la independència, una doble postura que pensa mantenir Oriol Pujol i que podria adoptar també el mateix president de la Generalitat, Artur Mas.

Duran va evitar censurar explícitament els seus companys de federació, en subratllar que "cadascun fa el que creu que ha de fer", però ha deixat clara la seva opinió sobre això. "Demano als polítics un exercici de coherència", va assenyalar Duran.