L'Associació Alt-Empordanesa per l'Estudi i Defensa de la Natura (IAEDEN) ha aplaudit la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre de manera cautelar la planificació de les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de parcs eòlics acordada per la Generalitat l'1 juny del 2010.

El TJSC ha estimat el recurs que van presentar dues entitats ecologistes --l'Associació Respectem l'Albera (ARA) i l'Associació Alt-Empordanesa per a l'Estudi i defensa de la natura (IADEN)-- argumentant la manca d'una avaluació ambiental del projecte.

"Estem molt contents, és un gran pas que ens dóna molts ànims", ha assenyalat la portaveu d'IAEDEN, Bàrbara Schmitt, en declaracions a Europa Press.

"El que té de favorable aquesta sentència és que el projecte encara no està fet i de moment es paralitza", ha apuntat Schmitt, ja que moltes vegades han rebut sentències a favor però quan els projectes ja eren acabats i no hi havia marxa enrere.

"Sense sentència definitiva no podrà tirar endavant i això és molt important", ha remarcat la portaveu de l'entitat, el recurs de la qual ha estat tramitat pel bufet Salellas i Associats.

La portaveu ha recordat que van presentar un primer recurs l'agost del 2010 i que aquest va ser desestimat i que no va ser fins a novembre del mateix any quan van presentar el que ara ha acceptat el TSJC.

"Això portarà cua, però de moment hem guanyat tots, els del nord de Catalunya i també els del sud ja que el projecte s'ha paralitzat a tot arreu", ha assenyalat.

Schmitt ha lamentat que hagin de ser entitats formades per voluntaris "les que demostrin que l'administració no està fent les coses bé".

"Si nosaltres no ho féssim molts projectes continuarien endavant incomplint lleis", ha exclamat.

Des de l'associació saben que el procés fins que arribi una sentència ferma portarà el seu temps, i esperen que la Generalitat actuï d'una manera o d'una altra.

"Hi ha hagut canvi de govern, i CiU va criticar en el seu moment el mapa eòlic, però des que va guanyar les eleccions no s'ha pronunciat", ha criticat Schmitt.