La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va criticar la gestió del govern de CiU respecte als mitjans de comunicació públics: "No és correcte que es vulguin fer retallades serioses en sanitat o educació i que es mantinguin mitjans públics, sobredimensionats i amb costos molt elevats", va subratllar.

La presidenta del PPC va fer aquestes crítiques el mateix dia en què va presentar al Parlament de Catalunya un pla per fusionar, suprimir o privatitzar una vintena d'empreses públiques de la Generalitat, una iniciativa que, segons la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, és preferible a les retallades en sanitat o educació.

Sánchez-Camacho va assegurar que "és necessari acabar amb les estructures faraòniques de les empreses públiques de Catalunya" i va manifestar que mesures com la que ha proposat són preferibles a les retallades que aplica el govern de CiU en sectors com la sanitat o l'ensenyament.

Aquest anomenat "Pla de Xoc" proposa, per exemple, la supressió del Memorial Democràtic, de l'Institut Català per la Pau i de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes i la integració i fusió de diverses agències i instituts de la Generalitat.

El pla del PPC no dóna xifres exactes dels diners que podria estalviar la Generalitat aprovant aquestes mesures ni aclareix què passaria amb els treballadors de les empreses públiques suprimides o fusionades.

Preguntada sobre aquesta qüestió, Sánchez-Camacho va explicar que els empleats "s'haurien de recol·locar" en altres empreses públiques o en privades de nova creació. També va proposar no substituir les jubilacions, encara que en cap moment no va parlar d'acomiadaments.

Paquet de mesures

Sánchez-Camacho va aclarir que aquesta és la primera de les tres propostes que el PPC presentarà al Parlament i que, en total, abraçarà una reducció del 30% de les empreses públiques catalanes amb mesures com la fusió de l'Agència Catalana de l'Aigua amb l'Agència Catalana de Residus. També contempla la integració de l'Institut Català del Crèdit Agrari a l'Institut Català de Finances, l'Institut Català de l'Energia a l'ACC10 i el Centre d'Estudis Jurídics juntament amb l'Institut d'Estudis de la Salut a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, entre d'altres.