La direcció de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) es reunirà demà amb Joan Laporta per intentar evitar la ruptura d'aquesta coalició el cap visible de la qual era fins ara l'expresident del FC Barcelona, que lidera un dels set partits que la formen, Democràcia Catalana.

Pocs mesos després d'aconseguir quatre escons a les eleccions al Parlament, Laporta va obrir una fractura interna en aquesta coalició independentista en donar a entendre que si Solidaritat no forma una candidatura al costat d'ERC i Reagrupament per competir junts per l'alcaldia de Barcelona, ell podria desmarcar-se de SI.

En roda de premsa, el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, va treure ferro als comentaris de Laporta i va insistir que no hi ha risc de "ruptura ni res de tot això" en Solidaritat.

Bertran va emmarcar les declaracions de Laporta en la "normalitat del debat polític" en el si de l'independentisme, i va confiar que el diàleg amb Laporta pugui "arribar a bon port".

A la reunió del dia 3 acudiran els càrrecs executius de Solidaritat i representants de cadascuna de les set formacions que la integren, i s'intentarà buscar una solució per a la crisi desencadenada per la candidatura de Barcelona, que posa en risc l'estabilitat de la coalició.

To conciliador

Bertran, en to conciliador, també va aclarir que Solidaritat no es planteja l'expulsió de ningú, en referència a l'expresident del FC Barcelona, i que l'oferta que SI va fer fa mesos a ERC i a Reagrupament per formar una coalició encapçalada per un independent de consens segueix en vigor.

No obstant això, el diputat Alfons López Tena, més bel·ligerant, va recordar a Laporta que els afiliats de Solidaritat van decidir que la coalició es presentaria a les municipals i que tots els integrants de la coalició estan obligats a "complir les regles del joc".

Bertran va subratllar que Solidaritat vol mantenir el seu projecte polític "el màxim reforçat possible". De la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, va apel·lar a la unitat de l'independentisme en les municipals per sumar esforços.