Solidaritat Catalana per la Independència (SI) de Barcelona celebrarà el proper dia 13 de març les seves primàries per escollir el candidat a les eleccions municipals. Entre dimarts i dimecres d'aquesta mateixa setmana, la direcció de la coalició independentista convocarà el procés d'elecció interna i els adherits a SI podran presentar la seva candidatura fins a tres dies abans de la celebració de les primàries. Això, però, no li garantirà a qui guanyi ser alcaldable, donat que SI encara no ha decidit si concorrerà en solitari i manté viva l'oferta a ERC, de qui creu que no ha respost a la seva proposta per anar junts a Barcelona perquè encara s'ho estan pensant i no perquè ho hagin descartat.

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha explicat aquest dilluns que la data definitiva per celebrar les primàries a Barcelona de cara a les eleccions municipals serà el 13 de març. Així, el procés començarà dimarts o dimecres, quan l'Executiva nacional de la coalició convoqui les primàries i s'obri, així, el termini per presentar candidatures, que es tancarà el dia 10 de març. En aquest sentit, Bertran a garantit que la direcció de SI 'adoptem una neutralitat absoluta' a partir d'ara i ha negat que vulguin impulsar cap candidat concret. 'Presentar-se o no és decisió de cada adherit', ha dit. Per això, el dirigent ha volgut 'encoratjar a que el màxim nombre d'adherits es presentin perquè volem que sigui un projecte enriquidor i amb la màxima pluralitat'.

Pel dia de les primàries, SI ha preparat un procés on els membres de la coalició votaran, per un costat, el nom del que volen que sigui el cap de llista, i per altre, qui volen que ocupi la resta de noms de la candidatura. Qui guanyi, però, no té garantit ser alcaldable, donat que des de la coalició independentista asseguren que encara es mantenen oberts els fronts de negociació per concórrer en una llista unitària amb altres formacions. En aquest sentit, Bertran ha afirmat que s'entan fent passos ferms amb Catalunya Visió, i ha donat per viva i actual la proposta que van fer a ERC. 'Sempre ens hem reafirmat amb la proposta, perquè ens sembla que és la que pot aconseguir un resultat aclaparador', explica Bertran mentre assegura que Esquerra encara no descarta el 'pacte encapçalat per un independent de consens'. 'No hem rebut resposta i volem pensar que és perquè ERC està reflexionant i perquè no havíem fet el congrés nacional ni l'assemblea de Barcelona', considera el secretari general de SI.