Dos erros d'un mateix metge han costat més de mig milió d'euros a la Generalitat. En un dels casos, el Jutjat Contenciós Administratiu número 6 de Barcelona ha condemnat el Servei Català de la Salut (CatSalut) a pagar 80.000 euros a una dona que va ser intervinguda a Tarragona sense rebre l'adequada informació prèvia a una operació quirúrgica.

La sentència, sobre la qual pot haver-hi recurs, reconeix la falta de consentiment informat i precisa que, de fet, la informació va ser "defectuosa per inexistent", ha informat el Defensor del Pacient.

La dona va ser operada a l'hospital Sant Joan de Reus el 2004, quan tenia 40 anys, per una obesitat mòrbida que va obligar a col·locar-li una banda gàstrica que va comportar-li perdre una gran quantitat de pes en un termini curt de temps.

Com a conseqüència d'això, va passar a tenir "pell abdominal penjant", de la qual també va ser intervinguda el mateix any, tot i que en aquesta ocasió no va ser informada adequadament dels riscos que requeria la intervenció.

Després de l'esmentada operació, la dona va presentar intolerància als punts de sutura, va perdre el melic i va patir eventracions múltiples, que la van portar a successives intervencions que van provocar-li seqüeles estètiques i psicològiques.

La sentència es va conèixer l'endemà d'una altra referent al mateix hospital en què una dona va morir durant una intervenció d'hemorroides que, segons el Defensor del Pacient, va practicar el mateix cirurgià que va fer l'operació a la qual es refereix aquesta segona sentència. En aquesta ocasió el Servei Català de la Salut ha indemnitzat la família de la víctima amb 450.000 euros.