El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona citarà a declarar als sis germans Carulla com a imputats abans de finals d'abril en el marc de la investigació del conglomerat d'empreses familiar Agrolimen, que presumptament podria haver-se utilitzat per evadir impostos, segons fonts judicials.

Un d'ells, Jordi Carulla, ja va declarar com a imputat a finals de febrer i altres dos, el president de Agrolimen, Artur Carulla, i la seva germana Aurelia, ho faran el 17 d'aquest mes.

El jutge vol determinar el grau de participació de tots els germans, ja que alguns només són accionistes, mentre que altres administren o han administrat algunes de les empreses.

La investigació, que està en la seva fase inicial, se centraria en la venda d'unes accions del grup familiar a dues societats d'un paradís fiscal controlades al seu torn a través de dues societats també de la família, amb l'objectiu d'eludir els impostos espanyols.

Estructura corporativa

En la seva declaració davant del jutge, Jordi Carulla va defensar la legalitat de l'entramat familiar i va assegurar que la decisió de situar algunes de les empreses en paradisos fiscals de Sud-amèrica i de les Antilles Neerlandeses es va basar en motius d'estructura corporativa.

A més, va lliurar nova documentació per justificar diverses de les operacions d'algunes de les empreses de les quals és administrador.

Els advocats de Jordi Carulla, Emili Zegrí i Fermin Morales, van destacar a la sortida dels jutjats que les diligències d'investigació parteixen d'un informe genèric de l'Agència Tributària, en el marc d'una altra operació, i que no hi ha un expedient tributari ni un informe de delicte fiscal.