El PSC ha endurit el to d'oposició al Govern d'Artur Mas i ha arremès contra les retallades "indiscriminades" i "sense prioritat" que està preparant l'executiu català en els nous pressupostos de la Generalitat per al 2011.

Si dijous el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va marcar les "línies vermelles" que el Govern no ha de traspassar si vol comptar amb la col·laboració del PSC, ahir el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha remarcat que els socialistes estan fent una oposició "contundent, dura i radical" al Govern.

Nadal va descriure un Govern ple de carències, que adopta "mesures per a pocs i retallades per a tothom" i amb "poc sentit institucional" en les relacions parlamentàries, i va donar per fet que fracassarà en l'objectiu de reduir l'atur a la meitat al final de la legislatura.

Malgrat que ahir Iceta va alertar que si Mas accentua la seva "deriva" sobiranista, insistint en el concert econòmic o donant suport explícit a les consultes independentistes, el PSC veuria "inviable un escenari de col·laboració futura", ahir Nadal va dir que "seria reduccionista" fer dependre la posició global del PSC del rol que adopti el president davant les consultes sobiranistes.

En les últimes setmanes, alcaldes socialistes han instat la direcció del PSC a votar en contra dels pròxims pressupostos de la Generalitat si es confirmen les retallades socials anunciades pel Govern.