El delegat de la Generalitat a Brussel·les, Joan Prat, assegura que la imatge de Catalunya a l'estranger s'ha anat 'disgregant' aquests últims anys i, segons ha apuntat, no és la que ha de ser.

Així mateix, en declaracions a 'L'entrevista' de Catalunya Informació ha assenyalat que s'haurà de 'lluitar molt' per recuperar la imatge de Catalunya i ha afegit que ara és un bon moment per fer-ho perquè la Comissió Europea ha de renovar els càrrecs. En aquest sentit, creu que és essencial que els catalans ocupin llocs de decisió a dins de la Comissió amb l'objectiu de poder avançar en els seus interessos a Europa.

D'altra banda, el delegat de la Generalitat a Brussel·les ha parlat de la defensa del català al Parlament europeu i, en aquest sentit, ha dit que 'el més important' és fer veure a Brussel·les que el català és la novena llengua d'Europa i s'ha de demostrar, ha apuntat, aquesta importància.

'El català és un senya d'identitat nostra i hem de valorar-la. Jo faré el que pugui, però no sóc jo qui directament ho ha de fer', ha sentenciat Prat.