La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, va assegurar ahir que el nou Govern català té la intenció de regular l'ús del burca a Catalunya amb la finalitat de preservar un dels drets fonamentals de la nostra societat: la dignitat de la dona. Ortega va afirmar que encara que es tracta d'un debat sobre el qual el Govern català encara no ha iniciat els treballs, aquesta regulació forma part d'una de les seves prioritats, la de simplificació administrativa i normativa.

"Molts ajuntaments ja han regulat aquesta qüestió. Des del govern compartim la necessitat de preservar la dignitat de la dona, i això no passa en cap cas perquè la dona hagi d'anar tapada o oculta rere d'una cortina. Tot allò que vagi dirigit a preservar la dignitat de la dona serà benvingut i el govern prendrà les mesures necessàries per fer-ho efectiu", va explicar Joana Ortega. En aquest sentit, va afegir que estem "en un país en el qual hem tardat molts anys a aconseguir que les dones tinguéssim els mateixos drets que els homes". "Per això demanem als qui vinguin a viure a Catalunya el màxim respecte per a tots els drets humans que hem aconseguit, incloent el que la dona es pugui exhibir en públic amb tota llibertat i sense cap fre", va afegir.

El Consell Islàmic

D'altra banda, i sobre la possibilitat que el Govern català crei un consell islàmic de Catalunya per tractar temes que afecten sobretot la comunitat musulmana, Ortega va dir que de moment la Generalitat no preveu crear més consells assessors. "Ja tenim tres consells assessors del Govern, el d'economia i coneixement, el de temes de sanitat i el de benestar social. Estem oberts al diàleg però per ara no cal crear més consells".