El conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat que la Generalitat està 'amatent' davant el que sembla un 'rebrot' d'un 'cert increment de la delinqüència' i que posarà més efectius per 'prevenir i perseguir' els criminals.

Ho ha dit a Montmaneu, el dia després que un jove botiguer morís a Barcelona en un atracament quan l'agressor el va disparar amb una arma de foc. Puig ha afegit que la detenció del presumpte homicida demostra el bon funcionament dels cossos policials. S'ha referit també a la nova limitació de velocitat que aquest dilluns entra en vigor. Una mesura del govern espanyol que, segons Puig 'des de Catalunya no l'entenem però l'acatem i respectem'.

Després de la mort violenta, la passada tardor, de la dependenta d'un forn de pa al districte de Sant Gervasi i d'un joier a la Rambla Guipúscoa, al districte de Sant Martí, l'assassinat del jove botiguer es converteix en el tercer crim d'aquestes característiques que succeeix a Barcelona en els darrers sis mesos.

'Estarem molt amatents davant aquest rebrot i d'un cert increment de la delinqüència', ha indicat Felip Puig 'tant pel que fa robatoris amb força a robatoris a domicili com a atracaments a comerços desplegarem efectius', ha especificat. 'Que la gent sàpiga que ningú quedarà al marge de la llei', ha advertit en declaracions a l'ACN.

Felip Puig ha recordat que fa uns deu dies, es va reunir amb representants de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC) per tractar, entre d'altres temes, aquesta problemàtica. 'Estem permanentment en reunions i grups de treball per incrementar la coordinació, la comunicació, la informació i estar al costat dels botiguers', ha subratllat. Tot, amb l'objectiu de 'preservar la tranquil·litat dels nostres sectors comercials i empresarials' i 'garantir la convivència al país', ha afirmat.