Solidaritat Catalana per la Independència (SI) accepta la possibilitat que el seu exlíder, Joan Laporta, continuï en el subgrup de què disposa al Parlament encara que l'expresident del Barça decideixi anar a la llista barcelonina d'ERC a les pròximes eleccions municipals.

Segons que va explicar en una roda de premsa el secretari general de Solidaritat (SI), Uriel Bertran, el subgrup al Parlament -integrat per Laporta, Alfons López Tena, Toni Strubell i pel mateix Bertran "no decidirà res" i deixarà que sigui l'expresident del FC Barcelona qui digui el que vol fer.

En conseqüència, va precisar Bertran, Laporta no serà expulsat del subgrup, encara que aquest hagi trencat el vincle polític amb Solidaritat i estigui plantejant-se formar part d'una llista municipal d'ERC, per la qual cosa haurà de ser l'expresident del FC Barcelona qui "mogui fitxa" i decideixi què vol fer.

Laporta, en concret, disposa de tres possibilitats, continuar dins del subgrup de Solidaritat, abandonar-lo però quedar dins del grup mixt sense estar adscrit a un subgrup, o bé integrar-se més endavant en el d'ERC, però això últim sembla ara mateix improbable a causa de l'acord que hi ha al Parlament per evitar el transfuguisme.

Sigui com sigui, Uriel Bertran va subratllar que Solidaritat "no vol que hi hagi un deteriorament de les relacions personals" amb Joan Laporta, entre d'altres raons perquè han compartit amb ell "moments d'una gran alegria i satisfacció", i "malgrat els mals moments de la setmana passada", donen per tancat l'episodi.

"No compartim la seva decisió (de trencar amb Solidaritat) però la respectem", va indicar i "si vol anar en una llista electoral d'ERC, desitgem que les coses li vagin bé".

Acostament amb Portabella

Mentrestant el líder de Democràcia Catalana, Joan Laporta, assistirà avui a la conferència que el candidat d'ERC-RCat a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, pronunciarà a la Pedrera per donar el tret de sortida a la precampanya electoral.

D'aquesta manera, Laporta evidenciarà el seu acostament amb Portabella, amb qui segueix negociant la seva possible incorporació en la candidatura. Fonts d'ERC donen per feta l'assistència de l'expresident del Barça.

De moment, les negociacions entre Portabella i Laporta es mantenen, tot i que a començaments d'aquesta setmana no s'han reunit, com estava inicialment previst. El candidat republicà li reserva un lloc destacat, que podria ser el número dos o el tres, ja que el quatre està ocupat pel candidat de RCat.