El nou Consell d'Administració de l'Institut Català de la Salut (ICS) va aprovar dijous una reducció del 40% dels seus càrrecs directius per complir amb l'objectiu de la Generalitat de simplificar i aprimar els seus serveis administratius.

En un comunicat, l'ICS va precisar que les mesures aprovades inclouen la reducció dels equips directius de les seves gerències territorials al Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Lleida i Alt Pirineu i Aran, i la supressió de 3 direccions corporatives: la direcció de cures, l'assessoria jurídica, i la direcció adjunta de desenvolupament professional.

L'empresa pública argumenta que la simplificació també contribuirà a reduir "la presència de càrrecs polítics" per dotar els centres sanitaris de major autonomia de gestió i de major responsabilitat en la presa de decisions.

D'altra banda, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es planteja reduir "serveis territorials" davant la falta de pressupost i de personal per mantenir-los en funcionament, segons que va indicar la fiscal cap, Teresa Compte que ahir es va reunir amb la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.