El Ple de la Sindicatura de Comptes de Catalunya va acordar per unanimitat proposar al president de la Generalitat, Artur Mas, el nomenament del síndic Jaume Amat com a síndic major, segons va informar l'organisme fiscalitzador dependent del Parlament.

Els set membres que formen el ple de la Sindicatura, quatre dels quals van prendre possessió el 4 de març, es van reunir ahir en sessió extraordinària per proposar a Amat, que prendrà possessió del càrrec dimecres que ve al Palau de la Generalitat de mans d'Artur Mas, segons van informar fonts de la Sindicatura.

Jaume Amat tindrà un mandat de tres anys com síndic major, en substitució de Joan Colom, que ho ha estat els últims set anys.

Després de l'última renovació, el nou ple de la Sindicatura queda constituït pels síndics Jaume Amat -com Síndic major-, Jordi Pons, Enric Genescà, Joan-Ignasi Puigdollers, Andreu Morillas, M. Àngels Servat i Emma Balseiro.

Llarga trajectòria

Amat va prendre possessió com síndic de comptes el 18 de gener del 2007, per a un mandat de sis anys, i fins ara ha dirigit el departament d'auditoria encarregat de la fiscalització del sector administratiu de la Generalitat.

Abans d'ingressar a la Sindicatura de Comptes, va exercir diverses responsabilitats en l'Administració, com la de secretari general de Justícia i director general de Serveis de la Conselleria de Governació i Relacions Institucionals, i de Relacions amb l'Administració de Justícia de la Conselleria de Justícia.

Fins ara, han exercit el càrrec de síndic major Joan Colom (2004-2011), Marià Nicolàs (2002-2004), Ferran Termes (1991-2001) i Joan Josep Perulles (1984-1991).