El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran, va anunciar ahir que la Generalitat suprimirà l'impost de successions abans de les eleccions municipals del 22 de maig. "Els que ens van votar el 28 de novembre ens poden demanar que esperen decisions que fins i tot no s'han produït, la de la supressió de l'impost de successions, per exemple, es farà abans de les municipals", va assegurar Duran en la jornada de política municipal d'Unió.

Després que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero anunciés que acceptarà adequar els salaris a la productivitat, Duran va considerar que és una bona mesura encara que va recordar que "també cal tenir en compte el nivell de vida" del país. El portaveu de CiU al Congrés va considerar que és "bo" que Zapatero doni suport a les idees de la canceller alemanya, Angela Merkel, però el que el preocupa és que "quan va a Brussel·les fa costat a Merkel i quan torna a Madrid no fa els deures".

D'altra banda, va lamentar que es parlés tant del possible candidat del partit socialista en les pròximes eleccions generals i va demanar a Zapatero que "abans d'anar-se'n, presenti i aprovi una nova llei de finançament local".