El primer secretari del PSC i ex- president de la Generalitat, José Montilla, va acusar l'actual Govern de "desmuntar" en dos mesos set anys de feina del tripartit. En la seva intervenció en la inauguració de la V Convenció Municipalista del PSC, Montilla va criticar la política de "retallades" del Govern i el va acusar d'utilitzar la crisi com a "excusa" per impulsar un programa "conservador". L'expresident va afirmar que fa tres mesos, quan ells governaven, també hi havia crisi i s'impulsaven polítiques d'austeritat i reformes "però no polítiques antisocials", va afegir. Per a Montilla, si segueixen les retallades, Catalunya estarà "perdent oportunitats" mentre es continua "privilegiant uns quants".

En el recinte 2 de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, l'expresident va assegurar que li "dol" veure com el Govern de Mas "utilitza la crisi com a excusa" i com en els primers mesos de treball està executant polítiques "amb les quals no es van presentar" per guanyar les eleccions.

Montilla va advertir que, si continuen aquestes polítiques, Catalunya perdrà drets socials i a la vegada oportunitats. Per això, davant d'aquesta situació, va dir que el PSC farà oposició "seriosa i rigorosa" amb l'objectiu de treure el país de la crisi. Una feina per a la qual va afirmar que el Govern els tindrà al costat si volen impulsar polítiques d'austeritat, però no si continuen les "retallades" en àmbits com la salut, l'educació o els serveis socials.

Mas demana "sentit de país"

Per la seva part, el secretari general de CiU i president de la Generalitat, Artur Mas, va culpar el PSC de la crisi i de rebutjar les mesures necessàries per superar-la en afirmar que "els que van produir el dany ara critiquen el metge que l'ha de curar".

Durant la seva intervenció en el Consell Nacional de CDC, Artur Mas va reclamar més sentit institucional i de país a l'expresident de la Generalitat José Montilla i li va demanar que col·labori amb l'actual Govern.

El líder de CiU va criticar obertament l'actitud del PSC davant de les retallades econòmiques impulsades per la Generalitat i va opinar que la situació actual mostra el desconcert que hi ha a les files socialistes perquè els responsables del dany econòmic al país "ara critiquen el metge que l'ha de curar".