L'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció, Jordi Hereu, va lamentar que el Govern de CiU tingui "comptables i no polítics". "Ja m'han vingut diversos amb una llibreteta per fer de comptable, quan jo pensava que teníem el Govern dels millors, o com a mínim polítics i no comptables", va criticar.

En la clausura de la V Convenció Municipal del PSC, va dir que "una de les poques retallades" que no li han comunicat és la de la Llei de barris, malgrat augurar que aviat "algun "conselleret"" li'n traslladarà la notícia. Després que la seva candidatura fóra qüestionada des del partit i del procés de primàries que el va enfrontar a Tura, Hereu va defensar que el PSC "té una pinya molt unida" i una base sòlida.

L'alcalde va subratllar que pensa "donar-ho tot" per evitar que Barcelona tingui la que considera la pitjor de les retallades: un govern municipal feble i subordinat als dictàmens de la Generalitat. Hereu va carregar contra les retallades socials, en què va anunciar que tindrà el municipalisme socialista "com a soci col·laborador contra la crisi", però no com a còmplice en retallada de prestacions.