El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que un dels compromisos del Govern és 'estar al costat de la gent que té idees i vol fer coses', encara que el Govern 'no hi pugui posar diners'. 'Almenys posem-hi proximitat i relleu a les coses importants que passen al nostre país', ha afegit.

El president ha visitat l'empresa Compact Habit, que es dedica a la construcció d'edificis a partir de processos totalment industrialitzats. La visita s'emmarca en la iniciativa del Govern per posar en valor els actius de què disposa Catalunya per contrarestar el clima d'ajustos pressupostaris i retallades que l'executiu ha d'aplicar per complir amb l'objectiu de dèficit i sanejar les finances catalanes.

Artur Mas ha destacat 'el caràcter innovador' de Compact Habit i del seu fundador, Josep Tragant, 'que ha tingut la idea i les ganes de tirar-la endavant amb moltes hores de dedicació i molt d'esforç'. Segons Mas, aquesta empresa està aportant 'grans de formigó' per aconseguir que el país 'tiri endavant en un moment de dificultats'.

El president de la Generalitat ha assenyalat que un dels compromisos del nou govern 'és fer la feina fàcil a la gent que té idees', en referència al paper de l'administració amb el sector empresarial.

Per la seva banda, l'alcalde de Cardona, Josep Maria Sala, també ha volgut destacar la 'perseverança' del fundador de Compact Habit. 'El senyor Tragant no era un teenager quan va tenir la idea i l'ha fet realitat en un moment en què la majoria de la gent pensa en una daurada jubilació', ha afegit.

Compact Habit duu a terme un sistema basat en la fabricació de mòduls de formigó habitables i totalment acabats i equipats a fàbrica que es poden apilar i connectar. D'aquesta manera, permet la construcció d'edificis de qualsevol tipus, després d'efectuar la prèvia fonamentació i construcció de les zones comunes.

Entre els valors més destacables dels edificis que construeix Compact Habit, segons Mas, 'hi ha els de caràcter mediambiental', ja que tots els edificis construïts fins ara disposen de la certificació energètica A, que garanteix un estalvi energètic d'almenys un 25% respecte un altre edifici similar que compleixi la legislació vigent.

A més, Compact Habit forma part del programa europeu 'Green Building', i rebrà properament la certificació energètica suïssa 'Minergie', una de les més restrictives en termes d'emissions de CO2 i consum energètic, i que serà la primera concedida a un edifici de l'estat espanyol.