La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) recomana extremar les precaucions pel perill fort d'allaus a bona part del Pirineu durant aquest cap de setmana i dilluns. Segons l'últim butlletí d'allaus emès per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), el risc d'allaus és fort -de nivell 4 en una escala de 5- al Pirineu Oriental i a les zones de la meitat nord de la Ribagorçana-Vall Fosca i de la Pallaresa, mentre que el risc és menor al sector Aran i Nord de la Pallaresa. Tot i que aquesta situació no fa activar el pla d'emergències Allaucat, des de la DGPC es recorda la necessitat d'extremar les precaucions després d'unes nevades que han deixat de 40 a 70 centímetres de neu nova.

Pirineu Oriental

Segons l'IGC, el perill d'allaus per diumenge i dilluns a les zones muntanyoses de Ter-Freser, Perafita-Puigpedrós, Prepirineu i la vessant nord del Cadí-Moixeró és fort (4) per sobre dels 2.000 metres ja que les nevades d'aquest dissabte hi han deixat entre 40 i 50 centímetres de neu. El vent ha mogut la neu formant plaques de vent a les orientacions est, nord i oest. Amb les temperatures que estan augmentant i assolint valors positius, aquest mantell es fa inestable i són molt probables caigudes d'allaus espontànies a qualsevol orientació de mida mitjana per sobre dels 2.000 metres.

També són probables allaus de placa de mida mitjana, puntualment grans, per sobrecàrrega feble i inclús espontànies a les orientacions est, nord i est, per sobre dels 2.000 metres.

Pirineu Occidental

El perill d'allaus a tot el sector de la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa segueix sent fort (4). Els llindars previstos de precipitació en forma de neu han estat superiors als previstos i s'han acumulat entre 50 i 70 centímetres de neu. El vent ha començat del sud-est i està girant a sud-oest. S'estan formant plaques de vent a les parts altes des de les orientacions oest a les est passant per les nord. Són probables allaus de placa de vent de mida mitjana, i fins i tot gran, a les orientacions esmentades i també són probables allaus de neu recent a qualsevol orientació a on no hagi bufat el vent. Aquestes també són de mida mitjana i localment grans. Aquesta situació es mantindrà fins dilluns, que amb les noves nevades seguirà la formació de plaques.